Tips om het perfecte bed uit te zoeken

In de wereld van bedden is er een enorm aanbod van keuzes. Het kiezen van een bed wat bij jou past, kan erg moeilijk zijn en stress opleveren. En dat terwijl dit een bed je comfort moet geven! Daarom hebben we hier een aantal tips en aanraders op een rijtje gezet, zodat jij uiteindelijk kan genieten van een goede nachtrust.

Aller eerst, waar moet je op letten?

Het is handig om van te voren te weten wat je lichaamslengte, -gewicht en slaaphouding is, zodat je hierna een bed kan kiezen wat bij jou past. Zo kan het namelijk zijn dat iemand met hetzelfde gewicht, maar verschillende lichaamslengte een ander bed of matras nodig heeft. Als je weet welk bed het beste bij jouw lijf past, kun je gericht kijken naar een specifiek bed.

Metalen bedden

Zo kun je gaan kiezen voor een metalen bed. Metalen bedden zijn duurzaam en erg stevig. Hierbij is wel aan te raden om goed te kijken naar de kwaliteit. Het kan zijn dat bepaalde metalen bedden minder goede kwaliteit zijn dan anderen.

Vandaag de dag kun je heel veel verschillende soorten metalen bed frames vinden. De keuze is reuze! Tweepersoonsbedden, eenpersoonsbedden, stapelbedden en zelfs kinderbedden, waardoor je het perfecte bed kan uitzoeken voor jouw situatie. Metalen bedden zijn ook te vinden in diverse kleuren. Basic kleuren zoals zwart, wit en grijs voor als je gaat voor een eenvoudige stijl. Echter, zijn er ook kleuren te vinden zoals roze of blauw, zodat je kamer meer speels wordt en een levendige uitstraling heeft.

Bij metalen bedden is het belangrijk dat je een goede lattenboden aanschaft. Voor iedereen zijn de eisen van een goede lattenbodem anders, dus ook hier, let goed op wat past bij jouw lichaam en bekijk wat voor lattenbodem werkt voor jou.

Gestoffeerde bedden

Wil je gaan voor een meer huiselijke look in plaats van een industriële, dan is een gestoffeerd bed iets wat je zoekt. Bij gestoffeerde bedden wordt namelijk de hele ombouw afgewerkt met stof of met (kunst)leer. Dit geeft een luxe en stijlvolle sfeer in je slaapkamer.

Er zitten wel een paar verschillend tussen diverse gestoffeerde bedden. Zo heb je namelijk gestoffeerde bedden mét een lattenbodem en bedden zonder lattenbodem. Dit zijn vaak de wel bekende boxsprings. Een boxspring heeft een bedbodem met springveren. Bij dit soort bedden worden vaak toppers gebruikt. Een topper is een dun matras wat je boven op een normaal matras plaatst. Omdat bij een boxspring een matras niet per se nodig is, is het aan te raden om voor hygiëne en praktische redenen een oplegmatras te gebruiken.

Andere berichten uit deze categorie

Aanbouwen of juist een mooie serre plaatsen: dit zijn de voordelen

Lees dit artikel

Selected Femme: De stijlvolle essentie van Scandinavische mode

Lees dit artikel

Neem een kijkje mee naar het merk Diadora Heritage

Lees dit artikel